Reis naar Denemarken

Donderdag 19 mei was het eindelijk zover, onze concertreis naar Denemarken. Om 08.00 uur werden we uitgezwaaid door de achterban en vertrokken we in een bus van Paulusma naar het Noorden.
Na enige stops kwamen we rond 17.30 in Vojens aan. Hier werden we welkom geheten door een aantal leden van de Esbjerg brassband.
Na een korte repetitie, hebben we samen met de Vojens brassband gegeten in hotel Pauli.
’s Avonds hebben we een gezamenlijk concert gegeven, waar we een staande ovatie kregen.
We moesten snel afscheid nemen van onze nieuwe vrienden, om op tijd in Esbjerg aan te kunnen komen.
Hier werden we opgewacht door twee mensen van de Esbjerg brassband.

Na een nacht lekker slapen in het hostel, zijn we ‘s ochtends op weg gegaan naar Blavand,  samen met een lid van de Esbjerg brassband en zijn echtgenote. Hij vertelde ons het een en ander over het gebied. We hebben met z’n allen de vuurtoren beklommen, nou ja….. bijna met z’n allen.
Hierna ging de bus verder naar de kaasboerderij van Henrik, waar we een rondleiding en een heerlijke lunch kregen.
Nadat de bus enige haperingen vertoonde, konden we gelukkig weer terug naar Esbjerg waar we een buitenconcert hebben gegeven. Omdat het zo koud was, en het heel hard waaide, hebben we ons na het optreden opgewarmd met warme chocolademelk en slagroom.
Nadat we terug kwamen in ons hostel konden we even relaxen, waarna we heerlijk hebben gegeten in het hostel, waar vooral het toetje een groot succes was. Het bleek slagroom te zijn met lekkere warme aardbeiensaus, chocoladevlokken en een soort koekkruimels, maar een aantal dachten dat de slagroom een soort gezoete kwark was. Er werd dus vooral veel slagroom gegeten.
Na het warme eten zijn we naar de gezamenlijke repetitie met de Esbjerg brassband gegaan om de 4 stukken in te studeren. De Esbjerg brassband had, net als ons, twee muziekstukken uitgezocht. Het was vanaf het begin allemaal erg gemoedelijk en vooral ook gezellig. Na de repetitie hebben we met z’n allen nog wat gedronken, waarna wij weer terug naar het hostel zijn gegaan waar het nog lang onrustig bleef.

De volgende dag werden we door Paul en Hendrik, van de Esbjerg brassband, opgehaald om naar Ribe, de oudste stad van Scandinavië, te gaan. Hier hebben we een mooi concert gegeven. Aan het eind schoven de leden van de Esbjerg brassband in, waarna we ons gezamenlijke concert hebben gegeven.
Na het concert zijn we naar cafe-restaurant Kolvig weer van een heerlijke lunch hebben genoten. Hierna kregen we een stadsrondwandeling met een gids. Helaas werd het weer er niet beter op. Uiteindelijk is de gids gestopt en zijn wij teruggereden naar ons hostel. Hier hadden we even tijd voor onszelf, waarna we rond 18.00 uur richting de farewell party gingen, die voor ons, door de Esbjerg brassband, was georganiseerd. We hebben hier een super gezellige avond gehad, met lekker eten, lieve, gezellige mensen, muziek en dans.

De volgende ochtend zijn we, na weer een heerlijk ontbijt te hebben gehad, terug gereden naar Nederland.

We kijken terug op een prachtige reis met veel gezelligheid en mooie concerten.