Nijjierskonsert

Zaterdagavond 14 januari was het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van Brassband Apollo. Het was tevens ook de aftrap van een reeks concerten in het jubileumjaar van Brassband Apollo. De band bestaat namelijk 125 jaar.

In een bomvolle en prachtig verlichte Sint Piter-kerk werd om 20.00 uur gestart met een prachtig programma.
Bij binnenkomst kregen het publiek een programmaboekje uitgereikt, waarin het nieuwe logo van Apollo werd gepresenteerd.
De presentatie van het concert was in handen van ons oud-lid, Jannewietske de Vries.

Als gast-solist hadden we Harmen Vanhoorne gestrikt. Harmen is een fantastische cornettist uit België, met wie we drie muziekstukken hebben gespeeld, waaronder Fortune’s Fool wat speciaal voor hem geschreven is. Alle leden van Apollo (ook onze leerlingen) hebben s’ middags een workshop van Harmen gehad over de onderwerpen inspelen en ademhaling, iets wat erg belangrijk is bij het blazen. De workshop heeft Apollo in november 2015 gewonnen, toen we 2e zijn geworden bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Hoogtepunt van de avond was de première van het speciaal voor Apollo gecomponeerde muziekstuk “Apollo Overture”, gecomponeerd door componist en tevens oud-dirigent van Apollo, Jan de Haan. De feestelijke overture is geschreven in opdracht van Apollo in verband met haar 125-jarig jubileum. Jan de Haan was ook aanwezig was bij de première van “zijn” muziekstuk. De overture is geïnspireerd op de liedjes van de uit Grou afkomstige Eeltje Halbertsma, zo zijn bijvoorbeeld de klanken van het Fries Volkslied erin te herkennen.

Een verrassend optreden was er nog door een 6-tal leden van de brassband die het lied ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen zongen.
Rond half 10 waren de laatste klanken van “Happy New Year”te horen.
De feestelijke avond werd afgesloten in cafe ‘d Oude Oost onder het genot van een hapje en een drankje.

Met dank aan Akke Zijlstra voor het maken van bijna alle onderstaande foto’s.