Sint Maarten

Zaterdagavond was het zover, 11 november Sint Maarten. Bij Friesmastate hebben we een aantal Sint Maarten liedjes gespeeld, waarna de optocht begon. Apollo voorop en de kinderen er achteraan. Meester Simon Odinga leidde de optocht. Het einde van de optocht was bij de HEMA.  Hier hebben we nog een aantal liedjes gespeeld, we hebben samen met de kinderen gezongen. Daarna kregen de kinderen allemaal een lekkere mandarijn en de leden van Apollo ook, waarna iedereen naar huis ging.

NBK 2023

Vrijdagavond 3 november was het zover, ons optreden tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2023 in Tivoli Vredenburg, Utrecht. Vanaf de zomervakantie hebben we op het stuk “The day of the Lord”, van Steven Ponsford geoefend. We hebben 3 extra repetities gehad en 2 try-outs gedaan.

Toen we van het podium kwamen waren we best wel tevreden. In onze 3e divisie deden er 10 bands mee, die allemaal hetzelfde muziekstuk lieten horen.

Aan het einde van de avond werd door een jury bekend gemaakt welke bands in de top 3 waren geëindigd. 

Brassband Apollo Grou, is met 91 punten 2e geworden in de 3e divisie. Het feest is nog lang doorgegaan.

Concert bij Roordastate

Vrijdagavond 7 juli gaf Apollo haar jaarlijkse afsluitende concert bij Roorda State. Dit jaar was het extra speciaal, we hadden 4 jubilarissen én 4 jeugdleden speelden een 3-tal nummers met ons mee.

Nadat we ons openingsnummer hadden gespeeld, werden Joubrich Boschma en Hendrike Hoogeboom gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap.  Beide kregen ze een toespraak een kettinkje met het Apollo hangertje en een bos bloemen. Hendrike haar broer Floris deed de toespraak bij haar en Jolanda de toespraak bij Joubrich. Beide waren erg verrast.

Hierna vervolgde de band het programma. Halverwege kwam er weer een stop om de andere 2 jubilarissen te huldigen. Hielke Wijnstra is 40 jaar lid van Apollo en kreeg een toespraak, een oorkonde, een mooie G-sleutel van glas geblazen en een bos bloemen uit handen van zijn vrouw Jolanda uitgereikt. 

Daarna kwam Annie Spijkstra aan de beurt, zij was maar liefst 60 jaar muzikant. Annie kreeg ook een toespraak en kreeg een oorkonde en een glasgeblazen, blazende dame en een bos bloemen uitgereikt door Jolanda. Ook Hielke en Annie waren aangenaam verrast. 

Hierna vervolgde Apollo haar optreden met de 4 jeugdleden. Hoe mooi is het om te zien dat deze kinderen genieten om samen met de A-band een optreden te geven. De A-band begeleide de 4 jeugdleden, zij speelden de solopartijen.

Nadat de jeugdleden hun optreden hadden afgerond, ging de A-band verder met het optreden en heeft nog een aantal nummers gespeeld. 

Het was een zeer geslaagde, zonnig zomeravond concert. 

De afsluitende borrel werd gehouden bij de verbouwde Oer ’t Hout.

Opening Watersportseizoen

Zaterdag 13 mei heeft Apollo 2 optredens verzorgd in het dorp tijdens de opening van het Watersportseizoen. Het was prachtig weer en we konden heerlijk buiten zitten voor Amicaal. We speelden een aantrekkelijk, populier programma voor het publiek, die dan ook enthousiast reageerden.

Lenteconcert

Zondagmiddag 26 maart reisde Apollo af naar Hijum voor een gezamenlijk optreden met onze zustervereniging Crescendo Hijum/Finkum.
Het optreden vond plaats in het dorpshuis. Na een spetterende opening door Apollo met Prismatic Light, vervolgden wij ons optreden met een populair, aantrekkelijk programma.  Na de pauze bam Hijum/Finkum het muzikale stokje over, zij lieten o.a. het verplichte werk voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Het was een geslaagde muzikale middag.

Intocht Sint Piter

Zaterdag 11 februari was het zover, Sint Piter kwam aan in Grou. Apollo haalde Sint Piter binnen met de feestelijke nummers van Sint Piter en Aldemar en de nieuwe Sint Piter mars. Op het plein werd Sint Piter welkom werd geheten door de burgemeester en kreeg de sleutel overhandigd van zijn slaapkamer en zong het kinderkoor nog een aantal Sint Piter liedjes, waarna Apollo, samen met drumband Concordia, nog door de buorren liep. Het was fijn om na 2 jaar Corona dit allemaal weer te kunnen doen.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Nieuwjaarsconcert

Zaterdagavond 14 januari gaf Apollo zijn nieuwjaarsconcert in de Doopsgezinde kerk van Grou. Er was een gastoptreden van duo Donkers en Alinda.
Apollo gaf de aftrap met Far from Over, uit de film Staying Alive. Daarna opende onze presentatrice Ria het concert en heette de ereleden welkom. Gezamenlijk met het duo Donkers en Alinda vervolgen we met Winterwonderland. Ook vond er een heuze wereldpremière plaats, nl. De Sinterpiter mars, deze is in opdracht van het Sint Piter comité geschreven door componist Jan de Haan, deze laatstgenoemde kon helaas niet bij het optreden aanwezig zijn i.v.m andere verplichtingen. Voorzitter Peter van den Broek, van het Sint Piter comité was wel aanwezig, hij kreeg uit handen van de presentatrice een ingelijste eerste  pagina van de partituur symbolisch uitgereikt.
Apollo had een populair programma op de lessenaar, wat door het publiek erg werd gewaardeerd.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Nieuwjaarsconcert Brassband Apollo

Brassband Apollo geeft op zaterdag 14 januari een nieuwjaarsconcert in de Doopsgezinde kerk in Grou. Het concert is van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur.

Een afwisselend programma met veel bekende nummers. Als support act treedt deze avond het duo Dronkers en Alinda op. http://duodronkersenalinda.nl/

Op deze avond is er een echter wereld première van een nieuw muziek stuk. Apollo speelt namelijk voor het eerst de nieuwe St. Piter Mars die speciaal in opdracht van het St. Piter comité is geschreven door Jan de Haan, welke ook de 1e st. Piter mars schreef.
De kaartverkoop is gestart en je kunt nu je kaarten kopen voor €8.50 (incl. Service kosten)

Apollo deelnemer aan De Walrus Clubactie!

Goed nieuws! Apollo is geselecteerd als deelnemer voor de Walrus Winactie. In de week van 21 tot en met 27 november kunt u Apollo steunen.

Hoe werkt het? Iedere gast die bij De Walrus komt eten of borrelen ontvangt per uitgegeven € 15,- een clubmunt met een waarde van € 0,50. Die munt(en) doet de gast na het afrekenen in de koker van zijn of haar favoriete vereniging. Zo sparen we samen voor een mooi sponsorbedrag dat per club kan oplopen tot wel €1.500,- 💸

Geplaatst in Niet gecategoriseerd