Gouden Spiker Festival 2022

Zaterdag 23 april deed Apollo mee met het Gouden Spiker Festival. Dit jaar was het ook nog eens een jubileum jaar voor de organisatie, het werd voor de 25e keer georganiseerd. Apollo deed mee in de derde divisie, samen met nog 3 andere brassbands. Er moest een koraal, een mars, een solo en een verplicht werk worden gespeeld. Tijdens het inspelen hielden de ventielen van een van de jeugdleden er mee op. Gelukkig kon er een Cornet geleend worden van een andere vereniging. Ons optreden werd door de jury beloond met de 2e plaats voor het verplichte werk en de zilveren Spiker voor het totaal programma. We zijn super trots op deze prestatie.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Gezamenlijk concert met CMV Crescendo uit Heeg

Zondag 27 maart vertrok Apollo naar Heeg voor een gezamenlijk concert met de fanfare CMV Crescendo uit Heeg. Onze KoperKids beten de spits af met het concert. Na een 20 minuten durend optreden, nam Crescendo het stokje over. Zij speelden o.a. Sorry en muziek uit Lord of the Rings. Na een korte pauze vervolgde Apollo het concert. Wij speelden het repertoire wat we op het GSF (Gouden Spiker Festival) ten gehore gaan brengen. Het was een zeer geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Studiedag

Zaterdag 26 maart had Apollo een studiedag ter voorbereiding op het Gouden Spiker Festival. Er werd gerepeteerd in De Mande te Nijland.
Naast repeteren was er ook tijd voor gezelligheid en ontspanning in de pauzes. Het was een geslaagde dag.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Nieuwe opzet van de Amandelstavenactie van Brassband Apollo

poster amandelstaafactie 2022.jpg

De afgelopen jaren heeft Apollo amandelstaven deur-aan-deur verkocht in de week voorafgaand aan Sint Piter. In 2021 kon de actie helaas niet doorgaan i.v.m. Corona. Voor 2022 heeft het bestuur gezocht naar een actie die op een veilige manier georganiseerd kan worden. Er is gekozen om niet deur-aan-deur de staven te verkopen. Op basis van de huidige maatregelen is een deur-aan deur verkoop wel weer mogelijk, maar in de voorbereiding hebben we een nieuwe opzet onderzocht en we hopen met wat minder inzet van onze schaarse vrijwilligers toch een mooie opbrengst voor onze verenigingskas te krijgen en toch alle Grousters een lekkere staaf te kunnen aanbieden om in de Sint Piter stemming te komen. We gaan op zaterdag 5 februari de amandelstaven van 10:00 tot 15:00 verkopen op het plein bij de Jumbo! We verkopen vanuit een kraam. Deze wordt uiteraard mooi versierd en we hebben er ook een muziekinstallatie bij, zodat we Sint Piter-liedjes kunnen afspelen. De staven kosten €3,50 per stuk. Deze opzet is mogelijk gemaakt dankzij de Jumbo die voor ons de inkoop en het afbakken organiseert. Het inpakken van de staven gebeurd zoals alle jaren door ons eigen leden. We hopen dat iedereen langs komt om op deze gezellige manier op 1,5 meter een staaf te kopen! Je kunt bij ons via een QR-code of contant betalen. Mocht uiteindelijk blijken dat we toch nog staven overhouden, dan zal een groepje maandag of dinsdagavond alsnog bij de deuren langs gaan. De bewoners van de Roordastate hoeven de deur niet uit voor een staaf, want wij komen daar vrijdag of zaterdag nog langs. Daarnaast kunnen we alvast melden dat het bestuur druk is met de voorbereiding van 2 concerten die we voor de zomervakantie in Grou willen organiseren. Het kan weer en daar hebben we zin in! Later hierover meer, maar houd 20 mei en 8 juli vast vrij in je agenda! Daarnaast zal Apollo ook weer haar bijdrage leveren aan de aankomst van Sint Piter op 12 februari als dit weer mogelijk is. Wij verheugen ons erop om de Grousters weer te zien tijdens onze optredens.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Afscheid drumdocent Reimer Jan Rondaan

Donderdag 27 januari gaf onze drumdocent Reimer Jan Rondaan zijn laatste drumles aan onze drumleerling Thomas Schuyl.
Door andere drukke werkzaamheden lukt het Reimer Jan niet meer om wekelijks naar Grou te komen om les te geven. We hebben Reimer Jan bedankt met een afscheidscadeau.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Najaarsconcert

EINDELIJK!!!!
Zaterdagavond 13 november mochten we dan eindelijk weer een concert geven als vereniging. Bijna 2 jaar na ons laatste optreden i.v.m. Corona. De KoperKids gaven de aftrap. Tijdens de Corona heeft dirigent Piet Visser de jeugd enthousiast gemaakt om een eigen muziekstuk te gaan schrijven. Zoals hij zelf aangaf, is het nog niet helemaal af, maar ze gaan rustig door. Het klonk al heel mooi. Oscar Schuyl speelde zijn zelf geschreven muziekstuk met begeleiding van Piet op gitaar. Het klonk als Eric Vloeimans. Geweldig om te horen! Ook werden er nog bestaande muziekstukken ten gehore gebracht. De A-band nam daarna het stokje over, wat is het mooi om te merken en te horen dat tijdens dit eerste optreden sinds tijden, dan ook alles er uit komt. Dit is wat we nodig hebben……. optredens. Het was een zeer geslaagde avond.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Start seizoen 2021/2022

Woensdagavond, 25-08-2021, is het nieuwe seizoen van Apollo weer gestart met de eerste repetitie. Vrijdagavond de 27e hebben we een gezellige bbq gehad bij een van de leden in de achtertuin.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Geslaagden muziekexamens

Vandaag zijn twee van onze leerlingen geslaagd voor hun examen. Van harte gefeliciteerd Maeike en Anand!

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Online ledenvergadering

Vrijdagavond 28 mei heeft Apollo haar online ALV gehouden. In 2020 is het daar vanwege de Corona pandemie niet van gekomen maar nu dan toch wel. Het is en blijft bijzonder om het online te houden. Tijdens de vergadering werden er ook een aantal leden in het zonnetje gezet, te weten Willy de Roos, zij heeft ruim 40 jaar bij Apollo op zeer muzikale wijze de euphonium bespeeld. Daarnaast is ze altijd actief voor onze website. Het bestuur en de leden hebben haar dan ook erelid gemaakt. Annie Spijkstra is 40 jaar muziekarchivaris geweest, maar heeft dit jaar besloten om het stokje aan haar dochter Yvonne over te dragen. Jeltsje Gerritsen heeft 10 jaar in de jeugdcommissie gezeten en heeft haar stokje overgedragen aan Ilona Bouma. Kees Wedman is 3 jaar secretaris geweest. Floris Hoogeboom komt in het bestuur. Het secretariaatschap moet binnen het bestuur nog worden ingevuld.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Repetitie KoperKids

De KoperKids, op anderhalve meter afstand, tijdens hun wekelijkse repetitie avond.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd