Sint Piter Mearkes

Woensdagavond 14 en vrijdagavond 16 februari heeft Apollo in kleine samenstelling voorafgaand aan De Mearkes gespeeld.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Aankomst Sint Piter

Zaterdag 10 februari was het eindelijk weer zo ver; Sint Piter kwam weer aan in Grou.
Met Apollo hebben we Sint Piter en Aldemar binnengehaald.
De kade zat vol met kinderen op een tribune, ze zongen Sint Piter enthousiast richting de kade.
Op het plein werden Sint Piter en Aldemar welkom geheten door burgemeester Van Haersma Buma en door alle kinderen, een kinderkoor en veel volwassenen. Sint Piter benoemde 2 mensen tot Sint Piter genoot, waaronder “meester” Simon Odinga. Na alle festiviteiten op het plein liepen wij, samen met de drumband en Sint Piter en Aldemar, nog een rondje door het dorp.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Bjusterbaarlik concert

Zondag 28 januari heeft Apollo samen met Sjonge Jonge een Bjusterbaarlik concert gegeven in Bjuster.
Het was een concert wat erg aantrekkelijk was voor publiek.  Het concert bestond uit 4 blokjes;
– Top 2000
– Eurovisie Songfestival
– Musical/film
– Hollandse hits

Tijdens het concert werd dirigent Piet Visser verrast door Apollo, hij staat dit jaar 25 jaar voor de band. Hij werd toegesproken door voorzitter Jolanda en kreeg een aantal kleine cadeautjes uitgereikt en aan het einde van de toespraak kreeg hij een mooi glasgeblazen beeldje van een dirigent overhandigd.
Hierna werd het laatste gedeelte van het programma vervolgd. Het publiek was zeer enthousiast over deze samenwerking, evenals de leden van beide verenigingen.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Koralen spelen op eerste kerstdag

1e kerstdag ’s ochtends 07.00 uur heeft een klein groepje van Apollo in Grou op verschillende plaatsen mensen blij gemaakt met het blazen van kerstliedjes. Het publiek wat meestal uit de slaapkamer hing, was erg enthousiast en blij. Halverwege werd de groep getrakteerd op warme chocolademelk en koekjes.
Aan het einde van de kerstrondgang hebben we met de gehele groep koffie/thee gedronken met kerstbrood bij Annie en Henk thuis. Mooi begin van de kerstdagen.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

De kaartverkoop is gestart voor de BJUSTERBAARLIKE MUZYKMIDDEI MET APOLLO EN SJONGE JONGE!

Op zondagmiddag 28 januari geven Apollo Grou en Sjonge Jonge een uniek concert met de veelbelovende naam ‘Bjusterbaarlike Muzykmiddei’!
Na vijf jaar pakken de brassband en het koor uit Grou opnieuw uit met een prachtig afwisselend programma: Van mooie musical- en filmsongs en nummers uit de top 2000 tot Hollandse hits en  Eurovisiesongfestival-liedjes. Voor elk wat wils!

Het concert vindt plaats om 15:00 in Brouwerij Bjuster in Grou. Wilt u dit niet missen? Bestel dan snel uw kaarten via www.sjonge-jonge.nl of via de QR-code!

Sint Maarten

Zaterdagavond was het zover, 11 november Sint Maarten. Bij Friesmastate hebben we een aantal Sint Maarten liedjes gespeeld, waarna de optocht begon. Apollo voorop en de kinderen er achteraan. Meester Simon Odinga leidde de optocht. Het einde van de optocht was bij de HEMA.  Hier hebben we nog een aantal liedjes gespeeld, we hebben samen met de kinderen gezongen. Daarna kregen de kinderen allemaal een lekkere mandarijn en de leden van Apollo ook, waarna iedereen naar huis ging.

NBK 2023

Vrijdagavond 3 november was het zover, ons optreden tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2023 in Tivoli Vredenburg, Utrecht. Vanaf de zomervakantie hebben we op het stuk “The day of the Lord”, van Steven Ponsford geoefend. We hebben 3 extra repetities gehad en 2 try-outs gedaan.

Toen we van het podium kwamen waren we best wel tevreden. In onze 3e divisie deden er 10 bands mee, die allemaal hetzelfde muziekstuk lieten horen.

Aan het einde van de avond werd door een jury bekend gemaakt welke bands in de top 3 waren geëindigd. 

Brassband Apollo Grou, is met 91 punten 2e geworden in de 3e divisie. Het feest is nog lang doorgegaan.

Concert bij Roordastate

Vrijdagavond 7 juli gaf Apollo haar jaarlijkse afsluitende concert bij Roorda State. Dit jaar was het extra speciaal, we hadden 4 jubilarissen én 4 jeugdleden speelden een 3-tal nummers met ons mee.

Nadat we ons openingsnummer hadden gespeeld, werden Joubrich Boschma en Hendrike Hoogeboom gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap.  Beide kregen ze een toespraak een kettinkje met het Apollo hangertje en een bos bloemen. Hendrike haar broer Floris deed de toespraak bij haar en Jolanda de toespraak bij Joubrich. Beide waren erg verrast.

Hierna vervolgde de band het programma. Halverwege kwam er weer een stop om de andere 2 jubilarissen te huldigen. Hielke Wijnstra is 40 jaar lid van Apollo en kreeg een toespraak, een oorkonde, een mooie G-sleutel van glas geblazen en een bos bloemen uit handen van zijn vrouw Jolanda uitgereikt. 

Daarna kwam Annie Spijkstra aan de beurt, zij was maar liefst 60 jaar muzikant. Annie kreeg ook een toespraak en kreeg een oorkonde en een glasgeblazen, blazende dame en een bos bloemen uitgereikt door Jolanda. Ook Hielke en Annie waren aangenaam verrast. 

Hierna vervolgde Apollo haar optreden met de 4 jeugdleden. Hoe mooi is het om te zien dat deze kinderen genieten om samen met de A-band een optreden te geven. De A-band begeleide de 4 jeugdleden, zij speelden de solopartijen.

Nadat de jeugdleden hun optreden hadden afgerond, ging de A-band verder met het optreden en heeft nog een aantal nummers gespeeld. 

Het was een zeer geslaagde, zonnig zomeravond concert. 

De afsluitende borrel werd gehouden bij de verbouwde Oer ’t Hout.

Opening Watersportseizoen

Zaterdag 13 mei heeft Apollo 2 optredens verzorgd in het dorp tijdens de opening van het Watersportseizoen. Het was prachtig weer en we konden heerlijk buiten zitten voor Amicaal. We speelden een aantrekkelijk, populier programma voor het publiek, die dan ook enthousiast reageerden.

Lenteconcert

Zondagmiddag 26 maart reisde Apollo af naar Hijum voor een gezamenlijk optreden met onze zustervereniging Crescendo Hijum/Finkum.
Het optreden vond plaats in het dorpshuis. Na een spetterende opening door Apollo met Prismatic Light, vervolgden wij ons optreden met een populair, aantrekkelijk programma.  Na de pauze bam Hijum/Finkum het muzikale stokje over, zij lieten o.a. het verplichte werk voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Het was een geslaagde muzikale middag.