Deelname KoperKids aan JeugdOrkesten Festival

Zaterdag 25 juni hebben de KoperKids meegedaan aan het JOF (JeugdOrkesten Festival). De jeugd heeft een goede voorbereiding gehad voor dit optreden. Na 2 jaar van bijna niets mogen nu eindelijk weer een leuk optreden geven. Het JOF bestond 50 jaar en daar hebben de KoperKids een beetje op ingespeeld. Het podium werd versierd met slingers en ballonnen en de leden hadden een feesthoedje op. Het draaide natuurlijk wel om het blazen en dat werd beloond. De KoperKids wonnen de 3e prijs. Rianne en Oscar speelden een solo en hebben hier de solisten prijs mee gewonnen. Het was een zeer geslaagde dag.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Concert met dorpsorkest

Op 3 juni heeft Apollo een concert gegeven bij Roorda State op uitnodiging van het Dorpsorkest. Dit dorpsorkest is opgezet om ouderen uit hun isolement te halen door samen muziek te maken. 

Het was mooi weer, waardoor er ook veel publiek op af kwam. Afsluitend werd er gezamenlijk een bakje koffie/thee gedronken. 

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Workshops voor kinderen uit Oekraïne

3 juni heeft Piet 2 workshops gegeven aan de 2 groepen kinderen die uit Oekraïne komen en op CBS Nijdjip les kregen. De kinderen waren erg enthousiast. 

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Meispelen CBS Nijdjip

20 Mei vonden de Meispelen plaats op CBS Nijdjip. Brassband Apollo mocht hier ook aan meedoen. Piet heeft een aantal workshops gegeven aan de groepen 4, 5 en 6. De kinderen waren erg enthousiast. De afsluiting vond plaats in school met alle groepen. Uit deze workshops zijn 8 leerlingen verder gegaan met 4 proeflessen. 

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Gouden Spiker Festival 2022

Zaterdag 23 april deed Apollo mee met het Gouden Spiker Festival. Dit jaar was het ook nog eens een jubileum jaar voor de organisatie, het werd voor de 25e keer georganiseerd. Apollo deed mee in de derde divisie, samen met nog 3 andere brassbands. Er moest een koraal, een mars, een solo en een verplicht werk worden gespeeld. Tijdens het inspelen hielden de ventielen van een van de jeugdleden er mee op. Gelukkig kon er een Cornet geleend worden van een andere vereniging. Ons optreden werd door de jury beloond met de 2e plaats voor het verplichte werk en de zilveren Spiker voor het totaal programma. We zijn super trots op deze prestatie.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Gezamenlijk concert met CMV Crescendo uit Heeg

Zondag 27 maart vertrok Apollo naar Heeg voor een gezamenlijk concert met de fanfare CMV Crescendo uit Heeg. Onze KoperKids beten de spits af met het concert. Na een 20 minuten durend optreden, nam Crescendo het stokje over. Zij speelden o.a. Sorry en muziek uit Lord of the Rings. Na een korte pauze vervolgde Apollo het concert. Wij speelden het repertoire wat we op het GSF (Gouden Spiker Festival) ten gehore gaan brengen. Het was een zeer geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Studiedag

Zaterdag 26 maart had Apollo een studiedag ter voorbereiding op het Gouden Spiker Festival. Er werd gerepeteerd in De Mande te Nijland.
Naast repeteren was er ook tijd voor gezelligheid en ontspanning in de pauzes. Het was een geslaagde dag.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Nieuwe opzet van de Amandelstavenactie van Brassband Apollo

poster amandelstaafactie 2022.jpg

De afgelopen jaren heeft Apollo amandelstaven deur-aan-deur verkocht in de week voorafgaand aan Sint Piter. In 2021 kon de actie helaas niet doorgaan i.v.m. Corona. Voor 2022 heeft het bestuur gezocht naar een actie die op een veilige manier georganiseerd kan worden. Er is gekozen om niet deur-aan-deur de staven te verkopen. Op basis van de huidige maatregelen is een deur-aan deur verkoop wel weer mogelijk, maar in de voorbereiding hebben we een nieuwe opzet onderzocht en we hopen met wat minder inzet van onze schaarse vrijwilligers toch een mooie opbrengst voor onze verenigingskas te krijgen en toch alle Grousters een lekkere staaf te kunnen aanbieden om in de Sint Piter stemming te komen. We gaan op zaterdag 5 februari de amandelstaven van 10:00 tot 15:00 verkopen op het plein bij de Jumbo! We verkopen vanuit een kraam. Deze wordt uiteraard mooi versierd en we hebben er ook een muziekinstallatie bij, zodat we Sint Piter-liedjes kunnen afspelen. De staven kosten €3,50 per stuk. Deze opzet is mogelijk gemaakt dankzij de Jumbo die voor ons de inkoop en het afbakken organiseert. Het inpakken van de staven gebeurd zoals alle jaren door ons eigen leden. We hopen dat iedereen langs komt om op deze gezellige manier op 1,5 meter een staaf te kopen! Je kunt bij ons via een QR-code of contant betalen. Mocht uiteindelijk blijken dat we toch nog staven overhouden, dan zal een groepje maandag of dinsdagavond alsnog bij de deuren langs gaan. De bewoners van de Roordastate hoeven de deur niet uit voor een staaf, want wij komen daar vrijdag of zaterdag nog langs. Daarnaast kunnen we alvast melden dat het bestuur druk is met de voorbereiding van 2 concerten die we voor de zomervakantie in Grou willen organiseren. Het kan weer en daar hebben we zin in! Later hierover meer, maar houd 20 mei en 8 juli vast vrij in je agenda! Daarnaast zal Apollo ook weer haar bijdrage leveren aan de aankomst van Sint Piter op 12 februari als dit weer mogelijk is. Wij verheugen ons erop om de Grousters weer te zien tijdens onze optredens.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Afscheid drumdocent Reimer Jan Rondaan

Donderdag 27 januari gaf onze drumdocent Reimer Jan Rondaan zijn laatste drumles aan onze drumleerling Thomas Schuyl.
Door andere drukke werkzaamheden lukt het Reimer Jan niet meer om wekelijks naar Grou te komen om les te geven. We hebben Reimer Jan bedankt met een afscheidscadeau.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd