Lenteconcert

Zondagmiddag 26 maart reisde Apollo af naar Hijum voor een gezamenlijk optreden met onze zustervereniging Crescendo Hijum/Finkum.
Het optreden vond plaats in het dorpshuis. Na een spetterende opening door Apollo met Prismatic Light, vervolgden wij ons optreden met een populair, aantrekkelijk programma.  Na de pauze bam Hijum/Finkum het muzikale stokje over, zij lieten o.a. het verplichte werk voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Het was een geslaagde muzikale middag.

Intocht Sint Piter

Zaterdag 11 februari was het zover, Sint Piter kwam aan in Grou. Apollo haalde Sint Piter binnen met de feestelijke nummers van Sint Piter en Aldemar en de nieuwe Sint Piter mars. Op het plein werd Sint Piter welkom werd geheten door de burgemeester en kreeg de sleutel overhandigd van zijn slaapkamer en zong het kinderkoor nog een aantal Sint Piter liedjes, waarna Apollo, samen met drumband Concordia, nog door de buorren liep. Het was fijn om na 2 jaar Corona dit allemaal weer te kunnen doen.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Nieuwjaarsconcert

Zaterdagavond 14 januari gaf Apollo zijn nieuwjaarsconcert in de Doopsgezinde kerk van Grou. Er was een gastoptreden van duo Donkers en Alinda.
Apollo gaf de aftrap met Far from Over, uit de film Staying Alive. Daarna opende onze presentatrice Ria het concert en heette de ereleden welkom. Gezamenlijk met het duo Donkers en Alinda vervolgen we met Winterwonderland. Ook vond er een heuze wereldpremière plaats, nl. De Sinterpiter mars, deze is in opdracht van het Sint Piter comité geschreven door componist Jan de Haan, deze laatstgenoemde kon helaas niet bij het optreden aanwezig zijn i.v.m andere verplichtingen. Voorzitter Peter van den Broek, van het Sint Piter comité was wel aanwezig, hij kreeg uit handen van de presentatrice een ingelijste eerste  pagina van de partituur symbolisch uitgereikt.
Apollo had een populair programma op de lessenaar, wat door het publiek erg werd gewaardeerd.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Nieuwjaarsconcert Brassband Apollo

Brassband Apollo geeft op zaterdag 14 januari een nieuwjaarsconcert in de Doopsgezinde kerk in Grou. Het concert is van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur.

Een afwisselend programma met veel bekende nummers. Als support act treedt deze avond het duo Dronkers en Alinda op. http://duodronkersenalinda.nl/

Op deze avond is er een echter wereld première van een nieuw muziek stuk. Apollo speelt namelijk voor het eerst de nieuwe St. Piter Mars die speciaal in opdracht van het St. Piter comité is geschreven door Jan de Haan, welke ook de 1e st. Piter mars schreef.
De kaartverkoop is gestart en je kunt nu je kaarten kopen voor €8.50 (incl. Service kosten)

Apollo deelnemer aan De Walrus Clubactie!

Goed nieuws! Apollo is geselecteerd als deelnemer voor de Walrus Winactie. In de week van 21 tot en met 27 november kunt u Apollo steunen.

Hoe werkt het? Iedere gast die bij De Walrus komt eten of borrelen ontvangt per uitgegeven € 15,- een clubmunt met een waarde van € 0,50. Die munt(en) doet de gast na het afrekenen in de koker van zijn of haar favoriete vereniging. Zo sparen we samen voor een mooi sponsorbedrag dat per club kan oplopen tot wel €1.500,- 💸

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Deelname KoperKids aan JeugdOrkesten Festival

Zaterdag 25 juni hebben de KoperKids meegedaan aan het JOF (JeugdOrkesten Festival). De jeugd heeft een goede voorbereiding gehad voor dit optreden. Na 2 jaar van bijna niets mogen nu eindelijk weer een leuk optreden geven. Het JOF bestond 50 jaar en daar hebben de KoperKids een beetje op ingespeeld. Het podium werd versierd met slingers en ballonnen en de leden hadden een feesthoedje op. Het draaide natuurlijk wel om het blazen en dat werd beloond. De KoperKids wonnen de 3e prijs. Rianne en Oscar speelden een solo en hebben hier de solisten prijs mee gewonnen. Het was een zeer geslaagde dag.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Concert met dorpsorkest

Op 3 juni heeft Apollo een concert gegeven bij Roorda State op uitnodiging van het Dorpsorkest. Dit dorpsorkest is opgezet om ouderen uit hun isolement te halen door samen muziek te maken. 

Het was mooi weer, waardoor er ook veel publiek op af kwam. Afsluitend werd er gezamenlijk een bakje koffie/thee gedronken. 

Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Workshops voor kinderen uit Oekraïne

3 juni heeft Piet 2 workshops gegeven aan de 2 groepen kinderen die uit Oekraïne komen en op CBS Nijdjip les kregen. De kinderen waren erg enthousiast. 

Geplaatst in Niet gecategoriseerd