Nacht fan Grou

Zaterdag 17 juni gaf Brassband Apollo een uniek buitenconcert, genaamd “Nacht fan Grou”, dit ter ere van het 125 jarig bestaan van de band.
Het concert werd door veel Grousters bezocht en bleek, vlak voor de start van het concert, dan ook helemaal uitverkocht te zijn.

Maandag 12 juni werden de onderdelen voor het podium op het water afgeleverd in Grou, daarna kon het opbouwen beginnen.
Het resultaat mocht er zijn, een prachtige concertlocatie met professionele licht-en geluidstechniek aan de kade bij “Oer ‘t Hout”.
Zaterdagochtend werd het slagwerk en de stoelen er naartoe gebracht en rond het middaguur waren de overige leden van Apollo present, waarna er werd begonnen met de soundcheck als band, maar ook met de band Soulblender en zangeres Elske DeWall.
Het weer werd in de loop van de middag steeds mooier en dat was een fijne meevaller.

‘s Avonds half negen was het zover en kwam Apollo op vanuit “Oer ‘t Hout”.
De avond werd gestart met een spettende uitvoering van “Brand New Day, waarna Margje de Jong en Boy Sjonger het publiek welkom heetten en de avond verder aankondigden.
Er werd een afwisselend programma ten gehore gebracht, waarbij Apollo, Soulblender en Elske DeWall elkaar afwisselden, maar er werden ook een aantal nummers met zowel Apollo en Soulblender, als Apollo en Elske DeWall uitgevoerd.
2 leden van Apollo lieten deze avond een prachtige solo horen, waarbij ze werden begeleid door de andere leden van Apollo. Het was “I wanna be like you”, door Hendrik- Dirk van der Bijl op bastrombone en “Sorry” door Hielke Wijnstra op cornet.
Rond half 12 was het concert afgelopen en verliet Apollo, onder luid applaus van een enthousiast publiek, het podium, waarna Soulblender nog een half uurtje doorging.

We kunnen terugkijken op een bijzonder en fantastisch muzikaal optreden.