Nacht fan Grou / Promsconcert

Promsconcert Brassband Apollo met Elske DeWall en Soulblender

Een concert op het water in watersport-dorp Grou kan eigenlijk niet ontbreken in de geschiedenis van Apollo. Er hebben zich al diverse gelegenheden in de rijke historie van Apollo voorgedaan waarbij op en rond het Pikmeer bij Grou is gespeeld. Enkele enthousiaste leden van de feestcommissie van brassband Apollo hebben een lang gekoesterde wens om van de prachtige skyline van Grou het decor te maken van een Promsconcert.  Deze wens gaat dit jaar in vervulling. Tijdens een Promsconcert zullen de brassband, de band SoulBlender en Elske DeWall een avondvullend programma ten gehore brengen.

Het publiek kan vanaf de wal op het terras genieten van spektakel en muziek op het water. Bij het 125-jarig jubileum van een vereniging in een dorp als Grou kan een feestavond niet ontbreken. Het Promsconcert op het water is een feestavond voor en door Grousters. Er is veel voor nodig om een Promsconcert op het water te organiseren. De werkgroep heeft hiervoor reeds de hulp van vele Grousters ingeroepen, zoals leden van het FFF-bestuur en diverse ondernemers.

Doelstelling
Het doel van dit concert op het water is om een laagdrempelig en zeer breed toegankelijk concert te geven waar alle inwoners en toeristen van Grou kennis kunnen maken met een hele andere kant van de 125 jaar oude brassband. De blaasmuziek van een muziekkorps zoals brassband Apollo, kent vaak een publiek van liefhebbers en is bij veel inwoners van Grou alleen bekend van de optocht met intocht van Sint Piter. Deze avond wil Apollo zich van een hele andere kant aan een breed publiek presenteren met hulp van haar gasten. We willen laten zien dat ondanks de respectabele leeftijd van 125 jaar, Apollo bruist en swingt!

Elske DeWall
Elske de Walle, artiestennaam Elske DeWall, is voornamelijk een bekende Friese zangeres, maar heeft ondertussen ook in heel Nederland haar bekendheid verworven o.a. door de titelsong van de tv-serie Moordvrouw en recent door haar optreden als Maria in ‘The Passion’. De brassband zal de zangeres in diverse arrangementen begeleiden en Elske DeWall zal ook samen met een pianist en/of kleine bezetting optreden. Meer informatie over Elske DeWall: www.elskedewall.com

SoulBlender
Aanstekelijk enthousiasme, een vrolijke spontane presentatie, een grote dosis onderlinge chemie, een krachtige uitstraling en energiek entertainment… Dat kenmerkt SoulBlender. De band bestaat uit tien enthousiaste topmuzikanten, die met erg veel plezier hun muzikale krachten bundelen en er tijdens hun optredens altijd een swingende boel van maken. De band brengt een mix van dampende sixties soul, nostalgische seventies disco, swingende funk en klassieke Motown-hits met een geraffineerde opbouw in de sets, die een sfeer creëert waarbij niemand stil kan blijven zitten of in een hoekje kan blijven staan.

Tickets
Vanaf 15 mei zijn de tickets in de voorverkoop verkrijgbaar bij bakkerij Andringa voor
€ 15,-. Aan de kassa kost een entreebewijs € 18,-. 

Locatie
De locatie voor dit project is op het water achter Steiger 18 / Waterhostel Oer ’t Hout. Het concert begint rond 20:30.